پمپ گریز از مرکز روال کار این پمپ براساس نیروی گریز از مرکز است. به این صورت که مایع به مرکز پمپ و پای پره های پروانه وارد می شود. یک پمپ گریز از مرکز بر اساس تبدیل انرژی جنبشی یک سیال جاری به فشار ایستایکی کار می کند. این عملکرد بر اساس قانون برنولی توصیف می شود.(معادلات برنولی: در مکانیک سیالات رفتار شاره را در جریان یکنواخت توضیح می دهد. و فرم ریاضی قانون بقای انرژی در سیالات است. نام این ااصل از ریاضی دان سوئیسی دانیل برنلی گرفته شده است، اگرچه پیش از او لئونارد اویلر و دیگران نیز آن را می دانستند ). عملکرد پمپ گریز از مرکز را می توان با ملاحظه و تاثیر تکان دادن یک سطل آب بر روی یک مسیر دایره ای شکل توسط یک طناب نشان داد.

آیا این پمپ ها جر پمپ جابجایی مثبت و یا پمپ جابجایی غیر مثبت هستند

پمپ های گریز از مرکز را برحسب نوع ساختمان و شکل های مختلف در این صفحه بررسی می کنیم. هر آنچه که باید در باره پمپ های گریز از مرکز قبل از خرید بدانید در سایت تلمبه توس گنجانده شده.

این پمپ ها براساس طراحی پروانه ها و تعداد پروانه ها کلاس بندی می شود. پمپ های چند مرحله ای بیش از یک پروانه دارد. پمپ دو مرحله ای دو پروانه دارد.

در پمپ های چندمرحله ای که دو یا چند پروانه دارند هد در خروجی پروانه دوم بیشتر از هد در خروجی پروانه اول است. هرچه پروانه ها بیشتر باشد هد خروجی نهایی بالاتر می رود. مایعات در این پمپ تقریبا تراکم کمی دارند، تمام پروانه ها در پمپ برای ظرفیت یکسانی طراحی می گردند پمپ های گریز از مرکز شامل سه قسمت اصلی پروانه(impeller)، کاهش دهنده، محفظه حلزونی (volute) غلاف حلزونی و دیفیوزر است.

این پمپ با پمپ های اسکرو پمپ، دوزینگ پمپ، پمپ معدنی، پمپ دورانی متفاوت است

یکی از رایج ترین انواع توربو پمپ های جریان شعاعی، پمپ های گریز از مرکز هستند.

این پمپ ها از دو بخش اصلی تشکیل شده اند.

بخش اول: ایمپلر (Impeller) که به یک شفت چرخان متصل است. بخش دوم: محفظه پمپ (Casing) غشای ساکن یا حلزونی(Volute) نامیده می شودکه این حلزونی ایمپلر را در بر می گیرد.

 ایمپلر ها شامل ( چند پره) است که با الگوی منظمی اطراف شفت قرار گرفته اند. به این پره ها وینvane گفته می شود.

شکل زیر اجزائ پمپ گریز ازمرکز را نشان می دهد:

پمپ | پمپ گریز از مرکز
اجزاء پمپ گریز از مرکز

 

ساختمان خروجی پمپ گریز از مرکز:

در پمپ های گریز از مرکز که ساختار ساده ای دارند، سیال بعد از عبور از ایمپلر به صورت مستقیم وارد غلاف حلرونی  می شود. شکل این حلزونی طوری طراحی شده است که بتواند سرعت سیال را کاهش دهد. سرعت و فشار در اینجا رابطه عکس دارد با سرعت سیال یعنی کم بودن انرژی جنبشی سیال باعث افزایش فشار سیال می شود. در پمپ های گریز از مرکز سیال با سرعت زیاده پره های چرخ متحرک را ترک می کند.

حلزونی پمپ های گریز از مرکز طوری طراحی شده که سطح مقطع آن در مسیر عبور سیال به تدریج افزایش پیدا میکند. این طراحی باعث  یک سرعت یک نواخت در مسیر جریان سیال تا خروجی پمپ می شود.

شرکت تلمبه توس ارائه دهنده انواع پمپ های، پمپ غلیظ کش، پمپ بتنی و مهندسی معکوس پمپ می باشد.

کاربرد پمپ های سانتریفیوژ یا گریز از مرکز:

این پمپ بر اساس نیروی گریز از مرکز است، قسمت متحرک پمپ تحت حرکت دورانی، قطرات آب را از مرکز به خارج پرتاپ میکند. قطرات دارای سرعت بالایی می باشند که هنگام برخورد با پوسته سرعت آنها تبدیل به فشار می شود.  این پمپ ها شامل سه نوع هستند:

  1. جریان شعاعی
  2. جریان  موازی
  3. جریان محوری

این دسته بندی برپایه جریانی است که بوجود می آورند. حال به بررسی این سه مدل می پردازیم.

پمپ گریز از مرکز جریان شعاعی:

در این پمپ ها فشار سیال تنها با اعمال نیروی گریز از مرکز افزایش می یابد. پمپ های این دسته، با یک سری پروانه های ورودی دارای سرعت مخصوص کمتر از 4200 و با دوسری پروانه های مکشی دارای سرعت مخصوص کمتر از 6000 هستند.

پمپ گریز از مرکز جریان موازی:

در این نوع پمپ فشار وقتی افزایش پیدا میکند که فشار از نیروز بالابر از جانب تیغه ها اعمال شود. این دسته از پمپ ها دارای یک سری پروانه ورودی با جریان خروجی محور هستند و تخلیه در راستاهای محوری و شعاعی انجام می شود.

پمپ گریز از مرکز جریان محوری:

به این پمپ ها علاوه بر محوری گاه پمپ های ملخی ام نیز گفته می شود. افزایش فشار در این پمپ ها از طریق اعمال پروانه ها با عملیات بالابری تیغه ها اعمال می کند. خروجی این نوع گروه ها بصورت محوری و یک سری ورودی پروانه همراه با جریان ورودی محوری دارد.

مشخصات کلی پمپ های سانتریفیوژ

پمپ های گریز از مرکز  
قطر خروجی 32 تا 300 میلی متر
ظرفیت آبدهی 5 تا 1800 متر مکعب در ساعت
ارتفاع 5 تا 90 متر
حداکثر توان تحمل فشار 16 بار
درجه حرارت سیال با آب بندی با نوار گرافیک از 50- تا 110 در جه سانتی گراد
با آببند مکانیکی از 50- تا 140 درجه سانتی گراد

قیمت پمپ گریز از مرکز:

پمپ های گریز از مرکز با توجه چند مرحله بودن و نوع کارکرد آن قیمت های متفاوتی دارد بدلیل بروز رسانی قیمت ها می توانید با بخش فنی کارخانه تلمه توس تماس بگیریرد تا از قیمت ها و موجودی کار با خبر شوید

شماره تماس
051-36650114
051-36650941

خرید پمپ گریز از مرکز:

پمپ های گریز از مرکز ( سانتریفیوژ) دارای یک محفظه هستند که حلزونی شکل اند و پوسته نامیده می شوند. درون آن ها یک یا چند پروانه قرار دارند که روی یک محور نصب شده اند. پروانه مجهز به تعدادی پره می باشد. انتقال انرژی به سیال در این قسمت انجام می شود.  این نوع پمپ ها در ابعاد و اندازه های مختلف برای مصارف گوناگون ساخته می شود

در این صفحه می توانید انواع پمپ های روتاری را بررسی کنید.

قسمت های اساسی یک پمپ گریز از مرکز:

  1. محفظه حلزونی
  2. پروانه ای
  3. شافت
  4. سیستم آببندی
  5. یاتاقان (بیدینگ)
  6. پایه یاتاقان

انواع پمپ هاي سانتریفیوژ (گريز از مرکز)

  • پمپهای سانتریفیوژ  سری NPT

  • پمپهایسانتریفیوژ سری CPT

  • پمپهایسانتریفیوژعمودی CSPT

 پمپهایسانتریفیوژ سری NPT

ساختمان پمپ؛ این سری پمپها از نوع پمپهای گریز از مرکز با پروانه غير قابل انسداد، افقی، یک طبقه، با مکش محوری،رانش شعاعی و دارای پایه یاتاقان چدنی می باشد. که شیپوره خروجی سیال عمود بر محور پمپ قرار گرفته است. پمپ و دستگاه محرکه به صورت مجموعه های قابل انفصال مستقیما توسط یک کوپلینگ انعطاف پذیر مناسب و یا با استفاده از تسمه و چرخ تسمه بر روی شاسی مشترک به یکدیگر متصل می شوند. آب بندی محور این نوع پمپ ها اغلب توسط آب بند های مکانیکی مطابق با استانداردهای DIN و API انجام می گیرد. طراحی پروفیل پره های پروانه این نوع پمپ به صورت حلزونی شکل باعث می شود NPSH سیال قابل پمپاژ در مقایسه با پمپهای گریز از مرکز سری CPT به طور قابل توجهی در حدود ۵۰ تا ۶۰درصد کاهش یابد.

پمپهای سانتریفیوژ سری CPT

این نوع پمپ از نوع پمپ های گریز از مرکز.افقی.یک طبقه.با مکش محوری رانش شعاعی مطابق با استاندارد 2858Iso هستند که شیپوره خروجی سیال عمود بر محور پمپ قرار گرفته است. پمپ و دستگاه محرکه به صورت مجموعه های قابل انفصال که مستقیما توسط یک کوپلینگ انعطاف پذیر مناسب و یا با استفاده از تسمه و چرخ تسمه بر روی شاسی به همدیگر متصل می شوند.آببندی محور این پمپها اغلب توسط آببندهای مکانیکی مطابق استانداردهای DIN و API انجام می گیرد.

پمپهای مستغرق سانتریفیوژ عمودی سری CSPT

این نوع پمپ از نوع پمپهای گریز از مرکز با محور عمودی، تک مرحله ای با پروانه رو بسته یا رو باز همراه با صفحه نصب چهار گوش یا دایره ای شکل هستند که اجزاء اصلی آن (نظير: پوسته،فلنچهاء درپوشها و…) براساس استاندارد 240255DIN طراحی و پایه ریزی شده اند. آنها با ۲۰رنج طول شافت، قابلیت نصب بر روی هر نوع مخزن با هر نوع اندازه ای را از عمق ۶۵ تا ۶۰۰ سانتی متر را دارد. پمپ و موتور به صورت مستقیم توسط یک کوپلینگ انعطاف پذیر یا تسمه و چرخ تسمه بر روی صفحه نصب فولادی به یکدیگر متصل می شوند. پمپ در داخل سیال کاملا مستغرق بوده و دستگاه محرکه خارج از مخزن می باشد.

علاوه بر پمپ های گریز از مرکز تقسیم بندی براساس ساختمان پمپ ممکن است برحسب نوع استفاده نیز تقسیم بندی شود عبارتند از:

  1. پمپ های سیرکولاتور
  2. پمپ های افقی یک طبقه
  3. پمپ های سانتریفیوژ فشار قوی
  4. پمپ های شناور
  5. پمپ های لجن کش
  6. پمپ های شیمیایی

ظرفیت پمپ ها بر چه عواملی موثر است؟

  1. چگونگی طراحی پمپ
  2. سرعت گردش پروانه پمپ
  3. فشار مطلق قسمت مکش پمپ
  4. فشار قسمت تخلیه پمپ
  5. خواص فیزیکی سیال عبوری

اجزای پمپ سانتریفیوژ

  1. موتور
  2. روتور
  3. پوسته با جداره
  4. لوله مکش
  5. لوله رانش
  6. محفظه بین پوسته و پروانه

مزایای پمپ های سانتریفیوژ:

ساختمان این دسته پمپ ها ساده بوده و از مواد گوناگونی ساخته شده است. این پمپ ها نیاز به شیر و سوپاپ ندارند. چون سرعت آنها بالای و در سرعت بالا عمل می کنند. می توان آنها را مستقیما به موتور الکتریکی وصل کرد. دبی آنها یک نواخت است. هزینه تعمیرات آن ها نسبت به دیگر پمپ ها کمتر است. هنگام قطع جریان آسیبی به پمپ  وارد نمی شود. برای انتقال سیالات با مواد معلق به خوبی عمل می کند.

پمپ گریز | پمپ گریز از مرکز
              پمپ گریز از مرکز روغن نما

معایب پمپ های سانتریفیوژ:

این پمپ ها امکان فشار بالا را ندارند برای فشار های یالا باید از پمپ های چند مرحله ای استفاده کرد. در شرایط خاص و محدود با راندمان بالا عمل می کند. برای راه اندازی این پمپ ها نیاز به آماده سازی دارد. در صورت از کار افتادگی پمپ ها سیال می تواند به قسمت مکش از درون پمپ ها جاری شود.برای سیالات با ویسکوزیته(غلظت) بالا نمی توان از این نوع پمپ استفاده کرد.

کاربرد پمپ های گریز از مرکز سری NPT:

این سری پمپ با پروانه دو یا سه پره ای حلزونی شکل در دو نوع رو بسته و یا روباز به طور ویژه برای انتقال طیف وسیعی از مایعات گوناگون با PH  هی مختلف حاوی فیبر کوتاهی از گازها یا مواد جامد ساینده و فیبری لجز یا ترکیبی از انواع مواد غلیظ در ارتباط با صنایع غذایی، قند و شکر. کاغذسازی، نفت و پتروشیمی و هر نوع صنایع مشابه دیگر طراحی شده است.

“جهت خرید و مشاوره رایگان با ما، می توانید از اطلاعات زیر استفاده کنید”

مشهد، پیامبر اعظم (بزرگراه آسيايي) 25 و 27

 پلاک 69، واحد 4 شرکت تلمبه توس

   36650114 – 051

 36650941 – 051

09155155811

09010567595 🟢