نام دیگر پمپ های روتاری پمپ دوار و یا گردشی است که در گروه پمپ های جابجایی مثبت قرار دارند. توانایی پمپاژ سیال، این پمپ ها بیشتر از پمپ های رفت و برگشتی است. پمپ روتاری بر خلاف پمپ سانتریفیوژ، از نوع جابجایی مثبت است. در پمپ های روتاری مانند تمام پمپ های جابجایی مثبت، هر گرفتگی در سیستم می تواند به سرعت باعث آسیب به پمپ و یا ایجاد ترک در سیستم شود. در پمپ های روتاری نیاز به یک شیر اطمینان می باشد تا از پمپ و سیستم پاپینگ حفاظت کند. در صفحه مونو پمپ ها می توانید انواع پمپ های تلمبه توس را بررسی کنید.

بعضی از پمپ ها جز پمپ های پالایشگاهی و یا پمپ صنایع غذایی می باشند.

 

قسمت های اصلی پمپ روتاری :

استاتور: یک دندانه داخلی دو راهه مارپیچی دارد که از یک ماده شیمیایی لاستیکی و مکانیزه شده، ساخته دشه که بوسیله استوانه فولادی احاطه گردیده است.

روتور: یک دندانه مارپیچی تک راهه خارجی مشابه استاتور می باشد که به صورت دورانی در داخل استاتور حرکت می کند. جنس روتور با توجه به مشخصات فیزیکی و شیمیایی سیال از جنس سخت نظیر فولاد های زنگ نزن، آلیاژ کرم و یا فولاد ابزار ساخته می شود

پمپ | اجزا پمپ
                  اجزای پمپ

نحوه کارکرد مجراهای ورودی و خروجی:

مجراهای ورودی مستقیما به سیستم متصل می شود و بر روی مجرای خروجی یک شیر نصب می شود. در پمپ های قدیمی یر خروجی یک صفحه فلزی است که ما می توانیم بصورت عمودی بین استاتور و یک صفحه به دام اندازنده حرکت کند. در نمونه های جدیدتر پمپ، یک صفحه مربعی از لاستیک مصنوعی بوسیله بک لولا بین استاتور و یک صفحه کمکی فلزی مهار می شود.

پمپ روتاری تیغه ای نوعاٌ یک موتور را که شامل دو تیغه لغزنده با زاویه 180 درجه یا سه تیغه با زاویه 120 درجه بوده است توسط یک فشار به دیواره فشرده می شود، می چرخاند و در طی چرخش از صفر تا کمی بیش از 180 درجه، هوا از یک طرف وارد محفظه پمپ می شود و پس از گذر از این وضعیت به خارج از پمپ هدایت می شود.

 

مراحل مختلف یک پمپ روتاری:

پره های معمولا به وسیله نیروی گریز از مرکز و یا فنر با دیواره استاتور در تماس اند. به منظور کامل کردن سطوح تماس مقدار کنترل شده ای روغن به داخل محفظه استاتور پمپ می شود. 

پمپ | پمپ روتاری
           مراحل مختلف عملکرد پمپ روتاری

وظایف روغن در پمپ های روتاری:

  1. آب بندی بین ورود و خروج
  2. روانکاری پمپ برای کم کردن استحکاک میان پره پوسته
  3. خنکاری و پایین آوردن دمای پمپ
  4. محافظ در برابر خوردگی

روغن های بکار رفته در پمپ های وکیوم روتاری شامل یک سری از خواص هستند که در اینجا به برسی آنها می پردازیم:

  1. غلظت مناسب
  2. روانکاری
  3. سازگار با محیط از نظر آلودگی
  4. میزان بخار شدن پایین در در دمای پمپ
  5. ویسکوزیته بالا
  6. از نظر شیمیایی با گازی که بوسیله پمپ تخلیه می گردد. هماهنگی داشت باشد.

در استفاده از پمپ های روئتاری شامل یک سری نکات الزامی می باشد که بهتر است رعایت کنیم:

گازی که هنگام تخلیه پمپ خارج می شود دارای یک سری مواد خورنده یا سیاده می باشد این مواد باعث می شود که سطوح روتور و استاتور آسیب ببیند، این امر باعث می شود تا مسیر نشتی بین روتور و استاتور ایجاده شده فشار نهایی پمپ را کاهش دهد. حال اگر گاز تخلیه شده حاوی بخارات قابل چگالش باشد باعث می شود عملکرد پمپ تضعیف شود. بخار معولا در یک حالت غیر اشباع می باشد و زمانی که تراکم مورد نیاز برای باز کردن شیر خروجی به حد کافی نرسد، فشار آن را تا مقدار اشباع بالا میبرد. در این مرحله بخار به شکل مایع در می آید و در خروجی حلقه پمپ به صورت ترکیب با روغن می ماند.

در این صفحه می توانید تفاوت پمپ های روتاری را با دوزینگ پمپ بررسی کنید

این امر باعث می شود دو واکنش رخ دهد:

با روغن تشکیل امولسیون داده و با واکنش شیمیایی می دهد که این امر باعث کاهش خواص روغنکاری و آببندی می گردد. و ممکن است همراه پمپ چرخد و دوباره طرف ورودی پمپ تبخیر شود.

اگر بخار جابجا نشود این اثر تجمعی بوده و در نهایت پایین ترین فشار قابل وصول فشار بخار اشباع مایع خواهد شد بود. در این خصوص بخار آب دردسر ساز ترین عامل استبه همین خاطر استفاده از سیسم گاز بالا است و همراه نیز ضروری می باشد.

در هنگام کار با پمپ وکیوم روغنی به هیچ عنوان نباید پمپ در هنگام وکیوم کردن بخار آب و یا خود آب وارد قسمت پمپ شود. اگر این اتفاق بی افتد  باعث تغییر کارایی روغن درون پمپ می شود و روغن خواض کاری خود را از دست می دهد و در نهایت باعث قبل شدن پمپ می شود که همین امر موجب قفل موتور و به استلاح موتور جام می کند.

در پمپ های روتاری، جابجایی توسط حرکت دورانی چرخ دنده، میل بادامک و یا پره ها انجام میشود.

انواع پمپ های روتاری:

  1. پمپ وکیوم چرخ دنده
  2. پمپ وکیوم پره ای
  3. پمپ وکیوم بیستونی

پمپ های دنده ای:

پمپ های دنده ای با استفاده از چرخ دنده مایعات را جا بجا می کنند آنها یکی از معمول ترین پمپ ها برای افزایش توان هیدرولیکی سیال می باشند.

پمپ های دنده ای شامل دو نوع می باشند

  1. پمپ با چرخ دنده داخلی
  2. پمپ با چرخ دنده خارجی

این پمپ ها جابجایی مثبت بوده به این معنی که مقدار ثابتی مایع را در هر سیکل جا به جا میکند. این پمپ ها سیال را بصورت ثابت و یک نواخت از داخل محفظه خود به بیرون هدایت کرده و از نوع جابجایی مثبت می دانند. ولی پمپ های گریز از مرکز رو از نوع پمپ جابجابی غیر مثبت می دانند.

پمپ چرخ دنده:

این پمپ ها شامل دو چرخ دنده می باشند که در یک محفظه رو همدیگر قرار گرفته و یکی از چرخ دنده ها ثابت و دیگری متصل به محرک موتور بوده. هنگامی که موتور پمپ شروع به کار رکده و چرخ نده ای که به محرک متصل می باشد شروع به حرکت کرده و باعث می شودتا چرخ دنده ثابت هم شروع به حرکت کند.

قیمت پمپ روتاری:

جهت دریافت مشاوره رایگان و استعلام قیمت لطفا با ما  تماس بگیرید، ما منتظر صدای گرم شما هستیم. شرکت تلمبه توس ( مونو پمپ ایران)

“جهت خرید و مشاوره رایگان با ما، می توانید از اطلاعات زیر استفاده کنید”

مشهد، پیامبر اعظم (بزرگراه آسيايي) 25 و 27

 پلاک 69، واحد 4 شرکت تلمبه توس

   36650114 – 051

 36650941 – 051

09155155811

09010567595 🟢